Nieuws

#A76gate: Het blijft voorlopig nog even "meten is weten"!

Gisteravond had een afvaardiging van ons samenwerkingsverband een constructief overleg met Rijkswaterstaat, Provincie Limburg en de gemeente Stein. Iets wat heel duidelijk werd uitgesproken naar elkaar en waarmee de instanties zich achter de groepen scharen: de omweg is eigenlijk geen reële optie meer; dat moet niemand willen!

Daarmee dwingt elke partij zich tot slechts één mogelijkheid en dat is een overtocht over de A76-brug, hetgeen een eerste beloning is voor onze inspanningen. Omdat de positieve grondhouding in de reactie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu opriep tot het onderzoeken van de mogelijkheden die er binnen wettelijke kaders zijn, hebben we vanavond gezamenlijk besloten dat we de hulp gaan inroepen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Meer specifiek: we maken een afspraak met de RDW waarbij een keurmeester van harte welkom is in één van de optochthallen. Samen met RWS kunnen we de carnavalswagens dan inspecteren en de mogelijkheden en onmogelijkheden bespreken. We plannen dit in de tweede week van 2017 in.

Ondertussen gaan we niet stilzitten. RWS gaat op zoek naar de mogelijkheden t.a.v. een gisteren geopperd alternatief: het verbreden van het fietspad, zodat een verbinding voor langzaam verkeer ontstaat. En wij gaan op zoek naar nog meer initiatieven, zoals hulp bij transport (diepladers?). Verkeersbegeleiding hebben we al afgevinkt, met dank aan de fa. Veilig en Schoon.

En zo eindigen we 2016 toch een beetje hoopgevend. Op naar een mooi 2017!

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Het maandelijks ophalen van afvalplastic is prima

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 358 keer gestemd.

Agenda

Weer