Nieuws

In welk dorp/welke stad worden de meeste carnavalskleren gekocht? De top 50

De carnaval koorts is weer aangebroken. Beslist.nl maakt de carnavalsmeter met de steden/dorpen waar de carnavalskoorts het hoogst is. Er wordt sinds begin januari van dit jaar volop gezocht naar carnavalskleding damescarnavalskleding heren en carnavalskleding kinderen. Het online winkelcentrum traceerde vanaf 1 januari 2017 de herkomst van bezoekers die shoppen naar carnavalskleding/carnavalskostuums

Daaruit blijkt dat het Limburgse Eijsden dit jaar het meest in de ban is van Carnaval, gevolgd door Valkenburg en Gulpen. Echt staat op een vijfde plek en Sittard-Geleen bezit plek 20. Dat blijkt uit verkoopdata van Beslist.nl. Het online winkelcentrum traceerde sinds 1 januari 2017 het online zoekgedrag van consumenten in aanloop naar Carnaval 2017.

Carnavalskleding
Om een goede vergelijking te kunnen maken is dit onderzoek het zoekvolume per plaats afgezet tegen het aantal inwoners. Opvallend is dat inwoners van kleine gemeenten gemiddeld vaker online naar carnavalskleding zochten dan inwoners uit grotere gemeenten.

De meest populaire carnavalsoutfits voor vrouwen zijn dit jaar de K3 verkleedjurk met regenboog, Een Formule 1 jumpsuit en een sexy politie outfit. Voor mannen zijn superhelden dit jaar in trek.

Top 5 van de ‘grote’ steden
Onder de ‘grote’ steden is Eindhoven de Carnavalshoofdstad van Nederland. De top 5 van de ‘grote’ steden ziet er als volgt uit: 

  1. Eindhoven (31e plaats)
  2. Breda (39e plaats )
  3. Maastricht (46e plaats)
  4. Tilburg (49e plaats)
  5. Nijmegen (50e plaats)

Carnaval boven de rivieren
Hoewel carnaval voornamelijk wordt gevierd in zuidelijk Nederland, wordt er ook elders in het land online gezocht naar carnavalskleding. Zo hebben ook Voorhout (Zuid-Holland), Hulst (Zeeland), Duiven, Groesbeek en Huissen (Gelderland) een plekje op de ranglijst bemachtigd. Opvallend is dat Nederlanders boven de rivieren betrekkelijk laat op zoek gaan naar carnavalskleding in vergelijking met Brabanders en Limburgers.

Eerste volksfeest van het jaar
Na oud en nieuw, is Carnaval het eerste volksfeest dat massaal wordt gevierd. Na de jaarwisseling stijgt de vraag naar carnavalskleding dan ook explosief. Dagelijks zoeken duizenden Nederlanders online naar de ideale carnavalsoutfit. 

Omdat Carnaval dit jaar later valt dan het voorgaande jaar, is de piek in online zoekgedrag nu gelijkmatiger in opbouw dan vorig jaar. Naar verwachting zal de grootste piek begin februari plaatsvinden. 

Benieuwd naar de volledige top 50? Bekijk dan de Landelijke Carnavalsindex 2017

 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Het maandelijks ophalen van afvalplastic is prima

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 358 keer gestemd.

Agenda

Weer