Nieuws

Wat doet Steunpunt Mantelzorg Zuid?

Steunpunt Mantelzorg Zuid informeert, adviseert en begeleidt mantelzorgers. Ook zet het steunpunt bekwame en betrokken zorgvrijwilligers in om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten of ter ondersteuning van een hulpvrager die een tekort aan mantelzorg ondervindt.

U kunt bij de mantelzorgconsulenten en mantelzorgmakelaar rekenen op deskundige informatie en advies. Of het nu gaat over hulpmiddelen, wet- en regelgeving in de zorg, dagopvang, werk combineren met mantelzorg, ziektebeelden of ondersteuning door onze zorgvrijwilligers. En wanneer u zich zwaar belast voelt gaan zij samen met u aan de slag om uw draagkracht en draaglast meer in balans te brengen.

De mantelzorgmakelaar
Meestal word je van de ene op de andere dag mantelzorger en komt dan in de zorgwereld terecht met vaak ingewikkelde regelgeving. En dat ervaren veel mantelzorgers als belastend. Ze zijn dagen aan het rondbellen; naar de gemeente, de huisarts, zorgaanbieders, verzekeraars en het CAK. Als ze het regelwerk bovendien moeten combineren met andere zaken, zoals werk en/of gezinsleven, vormt dit een nog grotere belasting. 

De mantelzorgmakelaar van Steunpunt Mantelzorg Zuid biedt professionele ondersteuning aan mantelzorgers die vastlopen of dreigen vast te lopen tijdens de uitvoering van regeltaken. Zij is goed thuis in de zorgwereld en kan assisteren bij het regelen van zaken of zelfs de regeltaken (tijdelijk) overnemen. 

Er zijn geen kosten verbonden aan de inzet van een mantelzorgmakelaar. U kunt uw vragen stellen of afspraak plannen via a.mullenders@mantelzorgzuid.nl of per telefoon 043-321 50 46. 

 

 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Het maandelijks ophalen van afvalplastic is prima

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 358 keer gestemd.

Agenda

Weer