Nieuws

Zelfstandige overtocht van carnavalswagens over A76 niet mogelijk

Vanavond is een grote vertegenwoordiging van alle groepen bij elkaar gekomen om samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer de (RdW) te bekijken of de wagens zouden kunnen voldoen aan de Wegen- en Verkeerswet of anderszins binnen ontheffingsmogelijkheden zelfstandig en begeleid de overtocht via de A76 naar de halfvastenstoeten zouden kunnen maken.

Graag zouden wij jullie iets anders kunnen terugkoppelen, maar de conclusie was eigenlijk al gauw getrokken, omdat geen enkele wagen op kenteken staat. Dat geldt zowel voor de zelfrijdende chassis', alsook de aanhangwagens en een kenteken is een absoluut vereiste om de overtocht zelf rijdend te maken, al dan niet binnen ontheffing. Dan is er eigenlijk nog maar 1 optie: Minister Schultz -van Haegen zou "een onwettige" overtocht moeten gedogen. Zowel Rijkswaterstaat alsook de RdW schatten in dat dit niet tot de mogelijkheden behoort; dat geeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu desgevraagd ook aan.

Omdat hun carnavalshart zo hevig klopt, hebben de aanwezigen daarom unaniem gekozen om voor het jaar 2017 het minst slechte alternatief als pilot te omarmen: een overtocht via geregelde diepladers.

Volgende week volgt een overleg hierover. Ondertussen wordt onderzocht welke financiële kaders er zijn bij de landelijke (Tweede Kamer der Staten-Generaal), provinciale (Provincie Limburg) en lokale overheden (Gemeente Stein), hoe diepladers gefaciliteerd kunnen worden en wat de stand van zaken is aan belgische zijde (Gemeente Maasmechelen, Vlaanderen, Provincie Limburg).

Wordt vervolgd..

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Het maandelijks ophalen van afvalplastic is prima

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 358 keer gestemd.

Agenda

Weer